Chronische pijn

CHRONISCHE PIJN

Chronische pijn

Chronische pijn betekent dat iemand al maanden of zelfs jaren pijn heeft. Chronische pijn blijft dan aanwezig in de rug, nek, schouders of benen. Pijn is bedoeld als een signaal om je te beschermen. Bij chronische pijn wordt vaak geen oorzaak meer gevonden maar de pijnklachten blijven bestaan. Wanneer dit te lang duurt en mensen fysieke belasting moeten inleveren gaan mentale factoren meespelen omdat de belastbaarheid is verminderd. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om positief te blijven en komen mensen vaak in een vicieuze cirkel terecht.

Pijn -> minder belasten -> meer pijn -> nog minder belasten -> nog meer pijn…

Mensen zijn vaak moedeloos en zien geen uitweg meer.  

Zelf kamp ik al ruim 20 jaar met chronische pijn en heb 2 keer een revalidatie traject gevolgd. Daar heb ik geleerd anders om te gaan met chronische pijn.

Wat is chronische pijn?
Waarom heb ik chronische pijn?
Waar komt de pijn vandaan?
Wat kan ik zelf doen?
Hoe kan ik er beter er mee omgaan?
Hoe kan ik mijn spieren versterken?

Tijdens beide revalidatie trajecten ben ik intensief begeleid en heb allerlei tools gekregen om beter te leren omgaan met chronische pijn. Werkzaamheden kunnen vaak ook op een andere, veel minder belastende, manier worden uitgevoerd. Je kunt vaak veel meer doen wanneer je inspanning en ontspanning afwisselt. Ik heb geleerd om beter naar mijn lichaam te luisteren en te accepteren dat het niet altijd kan zoals ik het graag zou willen. Het is een lange weg geweest maar ik ben er uiteindelijk veel beter uitgekomen. Mijn belasting en belastbaarheid is na jaren zoeken veel beter in balans. Het vechten is voorbij en als ervaringsdeskundige kan ik jou ook helpen bij jouw chronische pijnklachten.

Veroorzaakt chronische pijnproblemen in je dagelijks leven? Wil je beter in jouw vel komen te zitten, een betere balans of weer actiever worden? Neem gerust contact met mij op.

Wij gaan samen op zoek naar het herstel van de balans tussen belasting en belastbaarheid. We gaan samen onderzoeken welke factoren de pijn verergeren en welke factoren de pijn verminderen en welke invloed je daar zelf op kunt uitoefenen. 

Voel je welkom om vrijblijvend contact met mij op te nemen met jouw vragen of om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek.