orthomoleculair voedingsdeskundige

ORTHOMOLECULAIRE VOEDING

Wat betekent orthomoleculair en waar komt deze Griekse term vandaan?

De term orthomoleculair werd geïntroduceerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar professor dr. Linus Pauling.

Orthos = goed
Moleculair = betreffende moleculen

De orthomoleculaire voedingsleer is gericht op het in stand houden en het creëren van een optimale beschikbaarheid van alle moleculen die je nodig hebt om te kunnen leven, te functioneren en om gezond te blijven!

Uit onderzoek is gebleken dat in de voeding van de huidige westerse wereld niet meer voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn. Enerzijds ligt dit aan het voedingspatroon, anderzijds is de bodem verarmd door intensieve landbouw waardoor de producten niet meer zoveel vitaminen en mineralen bevatten als bijvoorbeeld 50 jaar geleden. Ook worden groenten en fruit al voorgesneden en gewassen. Helaas gaan daarbij ook al veel vitaminen en mineralen verloren.

Vaak zie je ‘vage’ klachten door tekorten van de juiste voedingsstoffen. Door het voedingspatroon te analyseren kunnen tekorten worden opgespoord en daar waar nodig worden aangevuld met vitaminen of mineralen.

Supplementen mogen uiteraard nooit een vervanging zijn van een gezond voedingspatroon, maar kunnen indien nodig worden ingezet ter aanvulling.

Voel je welkom om vrijblijvend contact met mij op te nemen met jouw vragen of om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek.